עקירת עץ בשנת שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/09/07 23:31 כה באלול התשסז

שאלה

1. אנו עוברים לבית חדש לאחר סוכות ישנם שישה עצי סרק הנטועים בבית החדש ברצוני לדעת האם מותר לעקור את חלקם בשל העומס בכניסה לבית?

2. אני יודעת שישנה בעיה בכרובית ובברוקולי בחשש של חרקים. ברצוני לדעת האם הבעיה היא גם בירקות קפואים (למשל סנפרוסט) וכן אם יש חברה או מקום מסויים שידוע שאין איתו בעיה כזו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ברכה והצלחה במעבר לדירה החדשה ולשנה החדשה.

1. לא הבנתי את השאלה, נראה שצריך להעביר את העצים כבר עכשיו לפני ר"ה.
2. קפואים נאסרו, חברות כבודק נבדקו ולא נמצאו נגועים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן