עצירת גשמים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/12/06 13:52 כד בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

מה אפשר לעשות כדי לבטל את עצירת הגשמים בימים אלו?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

צריך לבקש רחמי שמיים .וכדאי לבקש בברכת שמע קולנו או בעת פתיחת ההיכל שאז הוא הוא "עת רצון".

ואנו צריכים לשים לב לדברים שח"ו יכולים לעכב את התפילה כי לפעמים האדם יכול להתפלל אך יש דברים שמעכבים את התפילה מלהגיע ליעודה וכבר אמרו חכמים שאם אנו נמתמלא רחמים אחד על השני אז הקב"ה יתמלא רחמים עלינו.
כדברי רבותינו במדרש " ביומוי דר' תנחום הוו צריכין ישראל למטרא, אתון לגביה, א"ל רבי גזור תעניתא, וגזר תעניתא. יומא קדמאי יום תניין יום תליתאי ולא אתא מטרא, עאל ודרש להון, א"ל בני, [התמלאו רחמים אלו על אלו, והקב"ה מרחם עליכם].
וכשהם מחלקים צדקה לעניים ראו איש נותן מעות לגרושתו. אתון לגביה, א"ל רבי את יתיב הכא והכא עבידתא. א"ל מהו כן א"ל ראינו איש נותן מעות לגרושתו, שלח בתריה ואייתיה לגו ציבורא. א"ל מה היא לך זו. א"ל גרושתי היא. אמר לו מפני מה נתת לה מעות אמר לו ראיתי אותה בצרה גדולה ונתמלאתי עליה רחמים. הגביה ר' תנחומא פני למעלה ואמר רבון העולמים, ומה אם זה שאין לזו עליו מזונות, ראה אותה בצרה ונתמלא עליה רחמים, אתה שכתוב בך רחום וחנון, ואנו בניך בני בחוניך, בני אברהם יצחק ויעקב עאכ"ו שתמלא עלינו רחמים. מיד ירדו גשמים ונתרווח העולם. "

ויהי רצון שאל חי יפתח אוצרות שמיים יישב רוחו ויזלו מים.אמן.
ועייני גם בתשובתי "מטר- מטרה" ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/34541

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.