ענייני נשים - ספר תורה, זימון, רווקות

חדשות כיפה הרב חיים נבון 26/10/07 15:53 יד בחשון התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

אשמח אם תוכל לענות לי על שאלות שמציקות לי..

1. למה מותר לבנות לזמן כאשר נמצא גבר אחד אבל אסור להן לקרוא בתורה?

2. למה אסור לבנות להחזיק ספר תורה כאשר הן לא בנידה על מנת להרגיש יותר שותפות?

3. איך מסבירים את תופעת הרווקות המאוחרת? בנות שרק רוצות להקים בית בישראל משתדלות ומתפללות וח"ו לא ניתן בידן למצוא בן זוג לחיים? זה עניין שממש כואב לי כל פעם שאני שומעת עליו..

תודה רבה!!

תשובה

שלום וטוב.

1. חז"ל קבעו כי אין לנשים לעלות לתורה בפני גברים. לא הרי מצב של ארוחה משפחתית קטנה, כהרי קריאת התורה הפומבית בבית הכנסת, שהיא מוקד החיים הרוחניים והציבוריים של הקהילה. בבית הכנסת אנו שומרים על הפרדה מוחלטת בין נשים לגברים.

2. אין איסור על נשים להחזיק בספר תורה, ולפי המנהג המקובל - אפילו כאשר הן בתקופת הנידה. זה איננו מקובל, אך לאו דווקא מסיבה הלכתית. השאלה היא שאלה ציבורית, הקשורה - שוב - ברצוננו להפריד בין נשים לבין גברים בבית הכנסת, ולא לטשטש את ההבדלים ביניהם.

3. אינני יודע איך להסביר את תופעת הרווקות המאוחרת. אך ברור לי דבר אחד: שזו תופעה שאינה נוגעת רק לבנות, אלא באותה מידה גם לבנים.

שבוע טוב.