עניין צבא לבנות דתיות

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/05/02 08:43 כג באייר התשסב

שאלה

שלום רב,

לאחרונה שמעתי כי הותר לבנות להיות בקרבי בצבא.

כמו כן, שמעתי גם כן, שרק בשדה עצמו צריך להיות עם מכנסיים וכל הזמן עם חצאית. אני מאוד מקפידה בעניין מכנסיים וחצאית, אני אפילו לא מוכנה ללכת עם מכנסיים ומעל חצאית כמו שרבטת הולכות, אינני חושבת שזה ראוי וזו נראית לי התחכמות עם הדת. בכל אופן, אני מ-א-ד רוצה ללכת לצבא, השאלה היא האם צורך חשוב זה מספיק "חשוב" כדי שאלך עם מכנסיים...

ראוי לציין- נכון שאפשר גם לתרום בשירות לאומי, אינני אומרת שלא, אך אני מאאאווודד רוצה ללכת לצבא.

תודה מראש,

נירה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלומות!

לא ידוע לי שיש מי שהתיר ללכת לצבא, בין אם מדובר בשירות קרבי ובין אם מדובר בשירות אחר. לכן כל היסוד לשאלתך מתערער וממילא אינני מוצא לנכון להתייחס לשאלת החצאית והמכנסיים.
אינני בטוח שנכון להשתמש במילה הלכה אבל ההנחיה הכללית היא שאין לבנת ללכת לצבא. העובדה שאת ממממאאאדדד רוצה ללכת לצבא, לא משפיעה כהוא זה על ההנחיה הכללית הזו. אם יש לך שאלה פרטית, פני לרב שלך.

בברכה,

שי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן