עניין לשון הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/01/15 00:23 ה בשבט התשעה

שאלה

בס"ד

הרב שלום,

בעבר הרחוק דיברתי לשון הרע על תלמיד חכם, לאחר המעשה הצטערתי מאוד על העניין. למי שיכולתי אמרתי שיסיר העניין מליבו, אך מאמינה שישנם אנשים שלא הגעתי עליהם על מנת לתקן טעותי.

וכן התקשרתי לאותו תלמיד חכם ובקשתי סליחתו,

למדתי הערב בהלכות לשון הרע, שהמדבר לשון הרע על תלמיד חכם, אין לו חלק לעולם הבא.

המעשה הנ"ל עוד מציק לי, האם יש דבר נוסף שעלי לעשות בכדי לתקן את המעשה

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין דבר שעומד בפני התשובה,

עשית כל מה שניתן,(אני מניח שהרב מחל לך),

תוכלי להתפלל לה' שיסיר את המחשבות הרעות מאותם אנשים ששמעו אותך ולא הגעת אליהם, זו גם השתדלות ראויה.

מכאן ואילך להקפיד יותר לא לדבר על שום אדם,

ואם אפשר גם להפיץ את ענין שמירת הלשון בקרב תלמידים משפחה או כל מסגרת שאת נמצאת בה.

בברכה,

דני ארגמן