על תפילת הדרך וברכות על רעמים וברקים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/11/11 15:01 כא בחשון התשעב

שאלה

1.האם ברכות על הברקים והרעמים צריך לברך בכל פעם שיש ברק או רעם או שבברכה אחת על ברק לדוגמא מוציאה לידי חובה על ברקים שקצת זמן אחריו? ואם כן לכמה זמן אחרי?

2.לפעמים כשאני נוסעת לאיזה מקום אני נוסעת לפני בתוך ערים שכמעט צמודות אחת לשניה ואין הרבה שטח בין עירוני בנהם ורק בשלב יותר מאוחר בנסיעה יוצאת לשטח בין עירוני ונוסעת יותר מ4 ק"מ כדי להגיע לאן שאני צריכה אבל זה יוצא כבר לקראת סוף הנסיעה.אם כן,האם עלי להגיד תפילת הדרך בסוף הנסיעה כשאני מתרחקת יותר מ4 ק"מ מהעיר או עוד בתחילת הנסיעה כשאני בתוך שטח עירוני? חשוב לציין שאני נוהגת לפי מנהג האשכנזים

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. מי שברך פעם ביום לא מברך עד למחרת.
2. תפילת הדרך נאמרת רק על דרך שיש בה 4 ק"מ (לפחות) כאשר מרחק זה נמדד מהיציאה מהישוב הראשון עד הכניסה לישוב השני. את הברכה יש לומר בזמן היציאה מהיישוב הראשון.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון