על גזל זמן

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 02/10/05 13:30 כח באלול התשסה

שאלה

לרבי שלום!

מה עושים בסיטואציה שכזאת:

(זה קצת מסובך וארוך)

לפני כמה דקות הייתי בקופת חולים.

התור שלי נקבע ל-12:50 בעוד שמי שהייתה אצל הרופאה בתוך החדר הייתה רשומה ל-11:10

ב-12:55 הגיעה אמא עם הילד שלה לתור שאמור להיות ב-11:30.

חיכינו כמה דקות ואז באה אמא עם תינוק ששייכת לתור 11:20.

האמא של 11:30 והאמא שהייתה אמורה להיות אחריי התעצבנו ואמרו שהיא לא תכנס בכזה איחור ושתחכה כמו שכולם מחכים(כל זה כשזאת מ-11:10 עדיין בפנים).

הן התווכחו...וכשהלה יצאה מהרופאה נכנסה זאת של 11:30 ואחריה נכנסתי אני.

אני מרגישה (וסליחה על ההתבטאות) מנוולת. כל האמהות דאגו לפעוטיהן ואני דאגתי לעצמי.

אתה חושב שעשיתי גזל זמן לאמא מ-11:20? היו לי כאבי ראש וצפצופים באוזן ושתי האמהות לחצו עלי שאכנס וגם הרופאה אמרה שאני צריכה להיכנס(היא כנראה לא הבינה את הסיטואציה).

איך צריך לנהוג במקרה שכזה? אני מרגישה לא בסדר כלפי האמא מהתור של 11 ועשרים ומחר ראש השנה..

אני יודעת שאת הנעשה אין להשיב ולבקש סליחה מהאמא היה נראה לי מגוחך וזדוני.

אבל כדי שזה לא יכול לחזור על עצמי וכדי שתוכל להרגיע אותי(אם בכלל)

נהגתי נכון?

תודה וגמר חתימה טובה.

תשובה

ב"ה כ"ח אלול תשס"ה

שלום רב!

יישר כח על רגישותך המידותית.

מקובל שמי שאיחר את תורו, הפסיד את תורו,ולכן את נהגת כדין. מי שאיחר צריך להמתין לסוף התור או שאם יתפנה מקום שאחד לא יגיע יכנס במקומו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת