על בנים ועל בנות

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 21/11/01 04:39 ו בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

ישנם מספר רבנים שסוברים שאסור לבנות ללכת יחדיו עם בנים .מה דעתך בנדון ?

תשובה

בס"ד

ליהודה שלום,

צניעות היא אחד מערכי היסוד של עם ישראל במשך הדורות. וחכמינו הזהירונו רבות על קלות הראש שיכולה להיווצר במקומות בהם גברים ונשים נמצאים יחדיו. מאידך, החברה בה אנו חיים בנויה על מסגרות משותפות בתחומים שונים, החל מהשכונה, העבודה, הלימודים ועוד. על-כן השאלה הנכונה היא כיצד ניתן לחיות בתוך חברה שכזו, ולמזער את הנזקים הנגרמים ממציאות חיים שכזו.
מכאן יכולות לצמוח תפיסות שונות, יהיו רבנים שבוודאי יאמרו שיש לנתק כל קשר עם המסגרות הללו וליצור מערכת חיים של קדושה וצניעות, אף במחיר הניתוק המוחלט מהחברה, ויש שיאמרו שאדרבא מכיון שרוב הציבור חי בנתונים כאלה, צריך ליצור את המסגרות בתוך החברה שתאפשרנה מציאות של חברה מעורבת תוך כדי שמירה על ערכי צניעות במידת האפשר.

בברכה, הרב דוד סתיו