עלייה להר הבית

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 16/05/07 11:01 כח באייר התשסז

שאלה

לפני כמה ימים, עלתה קבוצה חשובה של כ- 40 רבנים להר הבית.

בקבוצה הנ"ל, הרבה רבנים הינם תלמידים של הגאון הרב אברהם שפירא שליט"א.

אתמול בערב, חווה הגאון הנ"ל את דעתו בפומבי בישיבת מרכז הרב, כי אסור לעלות להר הבית.

שאלתי: איך רבנים שהינם תלמידיו של הגאון הרב שפירא שליט"א עולים להר הבית, בניגוד לפסק של רבם שהוא גם לשיטתם גדול הדור? ולמעשה פוסקים הלכה נגדו!

השאלה חריפה אף יותר שכן אותם רבנים טענו בזמנו(בצדק) שמהרגע שהגאון הנ"ל פסק כי יש לסרב פקודה בגירוש, אסור להורות אחרת (ובמיוחד התייצבו כנגד הרב אבינר וסיעתו שהורו שאין לסרב פקודה), ואיך היום אותם הרבנים עושים הפוך ממה שהם פסקו בעצמם?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

איני רואה את עצמי ראוי להכניס ראשי בין האריות.
אנחנו, צעירי תלמידי התלמידים, צריכים רק להיזהר שמידת "אמונת חכמים" שבנו לא תיפגע גם אם יש סימני שאלה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן