עירום ליד הילדים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/04/10 15:10 כג בניסן התשע

שאלה

שלום לרב,

אני מתאמן באופן קבוע בשחיה. במלתחות הבריכה ,ישנם אבות רבים המתקלחים בצוותא עם בניהם (מגיל צעיר ועד מבוגר).היות והעניין צרם לי,שאלתי את אחד ההורים (חובש כיפה) על כך והוא פטר אותי ב "אתה פשוט שמרן ומיושן"...האם הוא צודק או שאין על הורה לגלות ערוותו מול בנו? כיצד ראוי לנהוג עם ילדינו (גם ילדי הקטן מעוניין לבוא לשחות..)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אתה צודק, עיין רמב"ם הל' איסורי ביאה פרק כא.
ומה שכיום נוהגים להקל בכך במקווה וכדומה, אינו מן הדין, על אף שהיו שרצו ללמד זכות שמה שאסור הוא דוקא באמבט אחד, אך דחאם אחד מגדולי האחרונים (ערוה"ש סימן רמב סעיף מב), ולכן צריך להזהר מכך במקלחת, במקוה ובכל מקום בבריכה, אלא להתקלח עם מכנסיים יחד או ללא בגדים לחוד.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן