עין שלישית בחלום

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 04/07/07 13:41 יח בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב!

קרה לי כבר פעמיים שחלמתי על עין שלישית- פעם אחת לי הייתה העין במצח, ורצו להרוג אותי בגלל זה (את כל החלום ראיתי דרך אותה העין! וכל הזמן לא הבנתי מה עשיתי שרוצים להרוג אותי?..) ובפעם השנייה חלמתי שאני רוצה להתקבל למקום עבודה והמוכר בחנות יסכים לקבל אותי רק אם אקבל את העובדה שיש לו עין שלישית בגרון- הוא חשף את התחבושת שהסתירה אותה ואז ראיתי אותה, נבהלתי נורא ויצאתי מהחנות. למוכר היה מבט מעורפל בעיניים ובכלל הרתיע אותי.. לי לא הייתה בעיה שיש לו עין בגרון (אני יודעת שזה נשמע הזוי!) אבל מאיך שהוא דיבר היה נשמע כאילו הוא לא רוצה שאעבוד שם ולכן הראה לי את העין כדי להבהיל אותי..

האם זה אומר משהו? כי לי אישית אין מושג קלוש במיסטיקה ואין לי שמץ של רעיון מאיפה הגיעו כל העיניים האלו לחלומות שלי?..

האם למושג "עין שלישית" יש פירוש כלשהו ביהדות? ואם כן, אז מהו?

תודה רבה וישר כוח על העזרה הרבה שלכם!

תשובה

בסד

שלום רב.

עין נוספת מסמלת את הראיה היותר חודרת את הראיה שלמעלה לכן אנשים פוחדים מראיה נוספת החדרת לפנמיות שלהם ...
דעי לך כי אי אפשר להסתיר שום דבר מהעין שלמעלה ...רק מבני אדם ניתן להסתיר.( לכן העין של המוכר כוסתה.)
את ישרה מאד בדרך כלל ואין לך מה להסתיר.התפללי להשם שכולם יהיו גלוים איתך כמו שאת גלויה עם החברה.

בברכה