עזרה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 10/08/07 14:52 כו באב התשסז

שאלה

שלום

אני חילונית אבל מאמינה בשם.

אני בהריון תודה לאל ויש לי איזה תשובה של בדיקה שאני צריכה לקבל עוד שבועיים בס"ד אני קוראת תהילים ורציתי לשאול מה עוד אפשר לעשות כדי שהשם ישמע את תפילותיי ויקבל אותן לגבי הבדיקה...

ועוד דבר אני קוראת תהילים ולא תמיד מבינה את הטקסט

בברכה

תשובה

שלום!

דבר ראשון-
שיהיה במזל טוב ובשעה טובה.

לגבי תפילה-
קריאת תהילים זה דבר גדול.
נוסף לכך מומלץ מאוד לדבר עם ה' בשפה שלך.
ה' רק מחכה לכך.

עוד דבר שמאוד עוזר להצלחה הוא לקבל על עצמך דבר טוב.

לדוג'- 'מעכשיו אני שומרת על צניעות החולצה שלי' או כל דבר אחר. (שבת, כשרות, בין אדם לחברו, הבית היהודי וכו').
זו עצה בדוקה.

דבר נוסף- להגיד בפה מול עדים (אפילו בעלך) שאם- ובעז"ה- שהתשובה תהיה חיובית, את תתרמי סכום מסוים לצדקה.

וחשוב להגיד לפני כל דבר "בלי נדר" אך להשתדל מאוד מאוד לא לשכוח אח"כ לבצע את שהחלטת.

לגבי קריאת תהילים-

יש ענין גדול בקריאת התהילים.
גם אם לא מבינים מה שקוראים.
כמובן שמעלת תהילים שנקראו עם הבנה וטוהר הלב והמחשבה-
גדולה יותר.

המלצתי-
יש ספרי תהילים עם פירוש בעברית בת ימינו מעל כל שורה של התהילים.

אפשר למצוא ספר כזה כמעט בכל חנות לספרי קודש.

בשורות טובות,

נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.