עזרה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 05/07/07 13:29 יט בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום לרב

הסיפור הוא ככה אני לפעמים נכשל בעבירות אך משום מה יש לי כח לא ליתייאש ואז אני קם ומנסה לחזור לתלם, אך הבעיה היא שאני תמיד חוזר מהר זאת אומרת אני פתאום מתחיל לקבל על עצמי דברים גדולים מאוד בבת אחת,כמו לגמור את כל הש"ס ללכת לכל שיעורי התורה ללמוד כל היום תורה,ואז מה שקורה הוא שאני לא יכול לעמוד בכל הדברים האלה ואז אני נופל שוב ואני קם ושוב נופל.

אני צריך שהרב יעזור לי ויגיד לי כיצד עליי לנהוג איך לא לקחת הכל בבת אחת אלא צעד אחר צעד(ואם אפשר,שהרב יציע לי עם מה להתחיל ומה יהיה סדר יומי) בתודה..

תשובה

שלום רב,

אני מכיר הרבה שמתחייבים התחיבויות גדולות, ולא מצליחים אז, הם נופלים חזרה ולא מתקדמים. לכן, תיקח מצווה אחת ותתחיל איתה, ובהמשך תקבע עיתים לתורה, תעמוד בזה, תמשיך להתקדם בקצב איטי אבל בטוח. תתחיל עם לימוד משניות ועם קביעות בקריאת תהילים, תעבור לדף יומי , ואז דרכך פנויה להתעלות.
כמובן, שבקשר לעבירות צריך לזרוק הכל, וטובה שעה אחת קודם.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.