עזרה לנהגים בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 24/05/07 22:56 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום ,

רציתי לדעת מה לומר כאשר נעצרת לידי מכונית בשבת ושואלת על כיוון למקום מסווים.. האם אני יכולה להשיב?

מה קורה כאשר המקום אליו הם רוצים להגיע נמצא ממש בהמשך הכביש?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

יש מחלוקת בענין הזה. יש שיטה ואני מסכים עמה שאומרת שיש לצמצם חילול שבת ולמנוע חילול ה', לכן מותר להסביר. הרח אם לא נסביר אדם בכל מקרה יסע, אך יפתל וישאל אנשים אחרים. גם יש חשש שאדם הזה יהיה מעוצבן על הדתיים.

אם המקום בהמשך הכביש, אז ניתן להראות עם היד ולומר " ישר".

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן