עזרה בנגיעה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 07/11/01 14:05 כא בחשון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום הרב סתיו.

א)אם נערה מחליקה ואני עומד מאחוריה האם מותר לי לתפוס אותה על מנת שלא תיפול?

ב)האם מותר לי לתפוס נערה שרוצה להרביץ למישהו על מנת למנוע ממנה להרביץ לו?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

לנועם שלום,

המשנה במסכת סוטה כב' אומרת "איזהו חסיד שוטה - זה שרואה אישה הטובעת בנהר ואינו חש להצילה" א"כ ברור שבמקום שאישה עומדת ליפול ולהסתכן, ודאי שמותר להגיש עזרה על מנת למנוע את הנפילה.

ככלל – כל איסור נגיעה נאמר באופן שיש בו מגע של קירבה וחיבה, ועל כן, במקום שנגיעה זו נועדה למנוע סכנה או איסור אחר ולא נועד לשם חיבה, הדבר מותר.

אמנם, יש לזכור שפעמים ומריבות של בני נוער נועדו למשוך תשומת לב ומגע של חיבה, ומכך יש להימנע.

בברכה, הרב דןד סתיו