''עושה שלום במרומיו'' בתפילת שמונה עשרה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 26/02/09 11:32 ב באדר התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

בסוף תפילת שמונה עשרה אומרים את ברכת "עושה שלום במרומיו" ורציתי לדעת באיזה אופן ובאיזה צורה אמורים להגיד ברכה זו בנוסף לצעדים ולהשתחוויה שאמורים לעשות בברכה זאת כי בסידורים יש הסבר שלא הכי מובן מתי עושים את הצעדים,ביחד עם קריאת הברכה או לפני קריאת הברכה או אחרי,מתי משתחווים??? ובאיזה רגל חוזרים (ימין או שמאל)??? יש אי הבנה בענין הזה ורציתי לעשות זאת בצורה נכונה... תודה!!!

תשובה

ב"ה

שלום רב.

הסדר הוא כדלהלן:

יכרע האדם ויפסע 3 פסיעות לאחוריו בכריעה אחת, הפסיעות תהיינה עקב בצד גודל (ראש האגודל של רגל אחת תהייה מקבילה לעקב הרגל השניה).
ויעקור האדם רגל שמאל תחילה.

לפני שיזקוף מכריעה זו יאמר: עושה שלום במרומיו . ויזקוף.

יפנה לימינו ויכרע שוב ויאמר: הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו , ויזקוף.

יכרע לפניו ויאמר: ועל כל עמו ישראל ואימרו אמן , ויזקוף.

כך צריכים לעשות עושה שלום על פי הקבלה , וכן פסק ה-בן איש חי , וכן ראוי לעשות.

ברכה והצלחה.

בברכה.