עולם הבא למתאבד

חדשות כיפה הרב חיים נבון 30/08/07 15:06 טז באלול התשסז

שאלה

בס"ד

שלום

רציתי לשאול אם למתאבדים אין חלק בעולם הבא וכי הם הולכים לגיהנום?

בתודה מראש לכבוד הרב.

תשובה

אינני רוצה להתייחס כאן לעולם הבא.
עיקר העיקרים הוא חיינו כאן בעולם הזה. ובמישור העולם הזה, אדם הנוטל נפשו בכפו עובר על חטא חמור מאין כמותו. האדם קיבל את חייו מהקב"ה, ורק הקב"ה יכול לקחת ממנו אותם. החיים אינם להנאה ולכיף, אלא למשימות ולעבודת ה'. ואם החיים קשים, על האדם להתחזק, ולדעת שהוא עומד בניסיון קשה, ושהקב"ה יגמול לו על ניסיונו. ובע"ה בקרוב הזמנים יהיו טובים יותר. בכל מצב על האדם לחפש איך יוכל להוסיף טוב ואור בעולם, וכך גם אם קשה לו, ימצא סיפוק בתרומתו לעבודת ה'.
חזק ואמץ.