עולם הבא וימות המשיח

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 22/05/07 14:03 ה בסיון התשסז

שאלה

יש לי כמה שאלות בנושא:

1. כשאנשים מתים הם ישר הולכים לגן עדן או שנה בגיהנום ואז? ואם הם שנה בגיהנום למה?

2. בע"ה שיבוא המשיח אז כל המתים יקומו לתחיה? וגם האבות וכל הדור של התורה?

אמשח אם תענו לי על השאלות תודה רבה...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

בצמוד להסתייגות הכללית של הרמב"ם שכל הדברים שבאחרית הימים אין אדם יודע בדיוק בדיוק איך יהיו עד שיהיו...

א. כשאדם נפטר הוא עולה לבי"ד של מעלה.
נשמה שיש צורך לנקות ולזכך אותה - נשלחת לגהנום.
חז"ל מלמדים שמשפט רשעים בגיהנום עד 12 חודש- כלומר המקסימום זמן הוא שנה (אם כי בגהום גם כל דקה עשויה להראות כמו נצח- אולי יש שם מושגי זמן אחרים...)

אדם שעשה תשובה עוד בעולם הזה ונשמתו מגיעה לשמיים לאחר שניקה אותה ע"י תשובה ומעשים טובים עוד בחייו- מקבלת את מקומה בגן עדן...

ב. בהחלט כן!
תחיית המתים מן התורה מנין? "אז ישיר משה ובני ישראל" לא רק שיקומו, הם אפילו ישירו...

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן