עוזרת ערביה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 24/11/09 10:34 ז בכסלו התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני עובד בבית ספר לחינוך מיוחד ובחלק מהזמן יש לי סיעת ערביה , לעיתים כשהיא עוברת בחדר המורים בדרך לכיתה היא מכינה לי כוס תה עם חלב , היא יודעת שזה המשקה שאני אוהב ומכינה גם בלא שאבקש , יצוין כי המים ממיחם חשמלי המורתח מראש , היא חוסכת לי בכך להכנס לחדר המורים המלא במורים ומורות שבלשון עדינה נומר כי רוח ישראל אינה בדיוק נר לרגליהם וחלקם אף שיכים לכל מיני המצאות חדשות ליהדות . איני רוצה לפגוע בה שכן היא עוזרת מאוד בתחום המקצועי ואף בדברים כאלו שאינם מתחים חובתה . האם יש לחשוש לכשרות השתיה או לבישולי גוים וכדומה ?

תודה וברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום!

העיקרון הוא שכל דבר שאפשר לשתות אותו כשהוא אינו מבושל, אין בו איסור "בישולי גוים" אם גוי בישל אותו.
גם תה נחשב שאפשר לשתות בלי בישול, מפני שעיקרו הוא מים.
עיקרון נוסף הוא שהאיסור הוא רק בתבשיל חשוב, ותה אינו נחשב לדבר חשוב.
לכן בנידון ששאלת עליו אין איסור.

בברכה
הרב אריה שטרן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן