עוד שאלה- דחוווף לתשעה באב

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/07/07 23:01 ז באב התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שאלתי פה כבר כמה שאלות בקשר לט באב ונזכרתי בעוד שאלה.. אז צר לי לבזבז את זמנך שוב אבל אני רוצה לדעת..ברשותך:

השתדלתי להימנע מלשמוע מוזיקה בשלושת השבועות. אנחנו משפחה מאוד מוזיקלית, מאוד אוהבים לשיר, וגם לשמוע שירים. (אני אוהבת שירים יהודיים בעיקר). אני חושבת בכיוון של לשמוע מוזיקה בתשעה באב עצמו- שיר ים כמו "אם אשכחך" וכדו', כי יכול להיות (אני מדגישה שיכול להיות- לא בטוח) שע"י השיר אני אצליח להתחבר יותר לט באב וכו'.. הבעיה היא, שיכול להיות שאני ארגיש תענוג ושמחה תוך שמיעת השיר (גם אם הוא עצוב) מעצם שמיעת שירים, ואני מעדיפה להימנע מכך מכל וכל. הבעיה היא שאני לא יודעת מה יקרה, ולכן אני שואלת אותך..

תודה

ובברכת גאולה קרובה,

אני

תשובה

בע"ה
עקרונית - זה לא יום לשירה, " איך נשיר את שיר ד' על ארדמת ניכר? " שאלו גטולי ירושלים, ואנחנו בעקבותיהם. אם תרצי לפזם לך מתוך רגש האבל והעצבות שיר כזה - זה בסדר.