עוגיות פפשודו ועוגיות יין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/04/12 13:07 יב בניסן התשעב

שאלה

כבוד הרב,

האם נכון שפפשודו ועוגיות יין הם חמץ גמור לספרדים, לפי כל הדעות?

אז איך הבן של הרב עובדיה נותן הכשר לזה??

תודה!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אשכנזים נוהגים להמנע מלאכול מצה עשירה בפסח, כך הוכרע ברמ"א.
ספרדים יכולים לאכול מצה עשירה. אמנם יש שחששו במפעלים שיתערב מעט מים וממילא הכל יהיה חמץ (ומעוד סיבות באפיה המודרנית), ולכן כתבו להמנע מכך.
למעשה יש בזה שתי דעות בפסיקה הספרדית בימינו, וח"ו לומר על ת"ח רציניים וגדולים שהם מאכילים חמץ את עם ישראל. יש מחלוקת, זה מכשיר וזה אוסר, ודעביד כמר עביד.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן