עוגיות כשרות לפסח? תשובה מתוקנת

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 05/04/07 01:29 יז בניסן התשסז

שאלה

מועדים לשמחה,

ישנם בחנויות עוגיות של ה"אחים פפושדו" המשווקות ככשרות לפסח. הן החברה והן העוגיות אינן חדשות, אולם השנה שמתי לב כי לא מופיע על העוגיות הכשר לכל השנה כלל!! מופיע על העוגיות כיתוב שהן כשרות לפי (!!) פסק הר' עובדיה יוסף, אולם לא בהשגחתו!!

האם העוגיות כשרות לפסח/ לכל השנה? האם הכיתוב הנ"ל מספיק?

ניסיתי לחפש באתר שלהם או באינטרנט מידע על כשרות העוגיות אולם לא מצאתי, תמונה של העוגיות באתר שלהם דווקא יש..

אשמח לתשובה מהירה כיוון שכל בני משפחתי אוכלים עוגיות אלו בימים אלו.

תודה רבה,

יעל

תשובה

שלום וברכה!

כרגע ראיתי את העוגיות והכשרם. יש לעוגיות הללו כשרות של O.U ושל רבנות חולון. לכן מי שסומך על רב עובדיה ( שבעצמו אינו אוכל מצה עשירה ) בהיתר מצה עשירה יכול להמשיך לאכול אותם בין בפסח בין בשאר ימות השנה.

בברכת חג כשר ושמח,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון