עד מתי לברך אשר יצר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/08/04 11:29 יד באב התשסד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב!

האם חובה להצמיד בין ברכת אשר יצר ליציאה מהשירותים ואין לעשות אף פעולה עד שמברכים? לדוגמא,האם מותר להתקלח ישירות לאחר השירותים ורק אחרי נטילת ידים שלאחר המקלחת לברך אשר יצר, או שזו תהיה חציצה בין הברכה?

ועוד שאלה- האם אני מחוייבת להתפלל בלבוש צנוע לחלוטין (במקרה ואין חיוב- עד כמה מותר לגלות?)

תודה רבה מראש.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

עדיף להצמיד .
אבל במקרה שאי אפשר כגון בדוגמה שנתת או במקרים דומים אפשר עד חצי שעה.
ואם עבר חצי שעה יש לברך ללא הזכרת שם ומלכות

וכן אם אדם עשה צרכיו ושכח לברך אשר יצר ואח"כ התפנה שוב יש אומרים שצריך לברך פעמיים ויש אומרים שאפשר להסתפק בברכה אחת וכך היא ההלכה וכך הוא המנהג.

2)לעמוד לפני מלך צריך להיות בלבוש מכובד וצנוע ונקי .
אי אפשר להתפלל בגלוי הגוף .היתכן לעמוד לפני מלך מלכי המלכים ללא חולצה?

בהצלחה,

עוזיאל
.