עד היכן כיבוד אב ואם

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 20/10/10 15:05 יב בחשון התשעא

שאלה

בס"ד

שלום אני בחורה בת 23

אני מרגישה כבולה בביתי כיון שהורי לא נותנים לי את החופש לצאת לשכור דירה במקום שליבי חפץ. הם ממש מפחדים שאפול עליהם מבחינה כלכלית. הם קובעים מראש שלא אסתדר, שלבסוף אצטרך לעזוב את לימודי ולהכניס אותם לפלונטר.

אולי מבחינה ריאלית הורי צודקים אבל אני, מלבד ריאליות, יש לי אמונה בבורא עולם שיעזור לי כפי שעזר לי לממן שנה א' בלימודים. למדתי שככל שיש יותר אמונה וביטחון בבורא יתברך, כך מספיקה מעט השתדלות. וזה אמיתי ונכון וריאלי יותר מריאלי. פשוט הורי ואני קורצנו מחומר אחר לגמרי. הם לא מבינים אותי ומפרשים כמעט כל צעד בחיי כחולשה. הם מחלישים אותי, קובעים עלי עובדות שאינן נכונות. וזה מכניס אותי לצער וחוסר ביטחון בעצמי ואני נחלשת ודועכת בביתי. ממש עוד שניה משתגעת. הם אומרים לי שאם אעשה צעד זה זה יהיה חוסר כיבוד הורים. האם הם צודקים?

סליחה על האורך ותודה על התשובה.

תשובה

שלום
לגבי כיבוד הורים אם מדובר על מקום קרוב או שהם לא זקוקים לעזרתך אז הם טועים אבל לגופו של עניין נראה שהם צודקים לשכור דירה וכו' זה אכן נטל כלכלי שעלול לפגוע בלימודייך. ולא תמיד יש יחס ישר בין אמונה להשתדלות. תנסי לסדר את החיים שלך בבית ההורים באופן שתרגישי יותר חופש ועצמאות וכבר אמרו חז"ל למה נקרא שמה ציפור דרור ? משום שהיא יודעת לדור בבית כמו בשדה
ולהלן הרחבה ומקורות התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני עוד בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=500