עדיף סליחות אחרי חצות או בבוקר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/09/08 22:52 יז באלול התשסח

שאלה

בעז"ה נעשה ונצליח! י'ח אלול תשס"ח

שלום רב!ותודה רבה מראש!

האם יש איזשהו הידור בללכת לסליחות בלילה אחרי חצות מאשר בבוקר...או שאין הבדל?

תודה רבה!תיזכו למצוות!!!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

יישר כח על השאלה.

לכתחילה עדיף להשכים קום וללכת לסליחות לפני שחרית, מכיון שכך היה המנהג הבסיסי של אמירת סליחות. כך פוסק הרמב"ם בהלכות תשובה פ"ג: "ומפני ענין זה נהגו כל בית ישראל להרבות בצדקה ובמעשים טובים ולעסוק במצות מראש השנה ועד יום הכפורים יתר מכל השנה, ונהגו כולם לקום בלילה בעשרה ימים אלו ולהתפלל בבתי כנסיות בדברי תחנונים ובכיבושין עד שיאור היום. "

כתיבה וחתימה טובה

טוביה
tsbias@Actcom.co.il

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן