עדיף *ללא כיסוי ראש מנהג של קישוט

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 13/01/11 21:05 ח בשבט התשעא

שאלה

לאחרונה התפרסם באתר כיפה בצורה מוסברת להפליא שהרב משאש פסק שכיסוי הראש לנשים נועד רק לקישוט אבל מדהים לראות שהמאמר ממש מוכיח ממסכת סוטה שהסוטה עצמה התקשטה בכיסוי ראש , מסקנות המאמר כי כיסוי הראש ממש מיותר , שאלתי מדוע לא אמרו לנו זאת כל השנים ?

הנה המאמר

https://www.kipa.co.il/jew/show.asp?id=42198

תשובה

תשובתו של הרב משאש מחיפה היתה ידועה כל השנים ונכתב עליה גם בשנים האחרונות באתרים השונים.
למעשה , דעה זו נדחתה ע"י כל הרבנים, ללא יוצא מן הכלל, ולא התקבלה להלכה.
זה בסדר, בכל נושא הלכתי יש דעות שנדחו ולא התקבלו להלכה, כמו הדעה שהתירה שימוש ברמקול בבית כנסת, דעה שהתירה כתיבת ספר תורה ותפילין במכונת כתיבה, או לחילופין דעה שאסרה שימוש במקרר או דעה שאסרה שעון שבת.
כל הדעות הללו היו של גדולי עולם, בדור האחרון, אבל הועלתה הדעה , נידונה ונדחתה!.
כך גם דעתו של הרב משאש בנוגע לכיסוי ראש לנשים.