עגיל שני,תפילה,אורך החצאית-תודה למשיבים!

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 24/03/07 20:39 ה בניסן התשסז

שאלה

שלום!

קודם כל אתם עושים ממש עבודת קודש! האתר הזה כ"כ חשוב! כל הכבוד!

יש לי כמה שאלות לא הכי קשורותאחת לשניה:

1. האם מותר לעשות עגיל שני? כלומר,יש כמה בנות שאני לוקחת מהם דוגמא (גם מבוגרות יחסית) שיש להן עגיל שני...מצד שני שמעתי שזה לא צנוע ...אני לא יודעת מה נכון לעשות

2. מה עושים כשקמים מאוחר מידי בבוקר ( 11 בבוקר נגיד) מותר להתפלל שחרית?צריך להתפלל מנחה?

3. האם מותר ללבוש חצאית שהיא מעט אחרי הברך שלא הייתי הולכת איתה בד"כ כשמתחת לובשים מכנסיים ממש ממש רחבות שנראות כמו חצאית ואפילו יותר צנועות מחצאית?

מקווה שתוכלו לענות על השאלות...

תודה ,

אוריה

תשובה

בעזה"י

שלום,

1. עגיל שני (כמו נזם) ותכשיטים אחרים שפחות מקובלים כיום תלויים בשני דברים:
א. כוונה- אם המטרה למשוך תשומת לב, להראות שונה או חריג- אסור. אם המטרה היא באמת משום שאדם חושב שזה יפה ומוצא חן בעיניו- וזה לא "להכעיס" מותר בהתאם לתנאי השני:
ב. מעשה- אם התכשיט (סוג העגיל וגודלו, גודל הנזם או צבעי התכשיט בכל מקום שיהיה) מושכים את העין מאד מאד בולטים וגורמים לאשה לבלוט במיוחד הרי שיש בהם מימד לא צנוע (כפשוטו) ואסור.
הדבר נכון גם לגבי חברות מסוימות בהן מקובל או לא מקובל לענוד דברים מסוימים ויש להתחשב גם בכלל.

לעניינו:
אם זה לא נחשב מאד חריג או מתריס בחברה שאת חיה בה ושמים תכשיטים עדינים יחסית שלא בולטים מאד- אין סיבה לאסור עגיל שני באוזן.
והכל בטעם טוב ובצניעות של בת מלך אמיתית...

2.לפי השאלה הראשונה והאחרונה אני מסיק שאת בת- מכיוון שנשים חייבות בתפילה אחת ביום יש להתפלל לפי הזמן: עד חצות היום (זעות זמניות- כתוב בלוחות שונים) מתפללים שחרית, מחצי שעה אחר חצות עד שקיעה מנחה ובלילה ערבית
לבנים הדינים מעט שונים ומורכבים יותר

3.אם המכנסים מגיעים עד הקרסול של כף הרגל מותר

כל טוב
אור
צוות ישיבת צפת