עגיל לבנים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 03/12/06 22:13 יב בכסלו התשסז

שאלה

לרב שלום!

אני רוצה לעשות עגיל באוזן... שאלתי אם מותר לבנים לעשות ואם לא אז למה?

וגם מה עם פירסינג?(עגיל בגבה, באף, וכו'..)

ואם יש איסור מהתורה מצבי לא כ"כ דתי..

בתודה יניב

תשובה

השאלה היא, מאיזה מקום אתה שואל את השאלה. לא תמיד השאלה היא שאלה הלכתית. יש גם מקום לחשוב על המסר שמשמיעה ההופעה. המסר המובע על ידי צורת ההופעה החיצונית "גולש" החוצה, אך גם מחלחל פנימה אליך. תלמידים שואלים אותי הרבה פעמים: מה הבעיה בכיפה קטנה? מה, זה אומר שאני לא דתי? ואני עונה להם: אם גודל הכיפה לא אומר כלום- אתה מוכן לחבוש כיפה גדולה? לא! למה?? הרי גודל הכיפה לא אומר כלום?....
מה אומר העגיל? מה אומר ה"פירסינג"? הוא מכריז על השתייכות לקבוצה מסויימת.
חשוב על כך, וקבל החלטה.