עגיל באף..

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 24/04/07 09:45 ו באייר התשסז

שאלה

מה האיסור מדוע אסור??

הרי גם ללאה אם אני לא טועה היה נזם..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אין בכך כל איסור הלכתי, אולם באופן כללי מדרכי הצניעות שלא להתקשט בתכשיטים חריגים המושכים תשומת לב מיוחדת. השאלה מהו תכשיט חריג ומה לא משתנה בהתאם למקובל בחברה. בזמן התנ"ך נזמים באף היו דבר רגיל ומקובל. בזמננו פחות. כמו כן האופנה של נזמים באף מגיעה ממחוזות של תרבות חילונית, ואף זו סיבה לכך שרבים מסתייגים ממנה, שכן חיקוי התרבות הרווחת ברחוב החילוני אינו רצוי. יחד עם זאת אני מדגיש שוב שאין בכך איסור, ואם נזם באף נאה בעיניך ואינו גורם לעימותים עם הסביבה (הורים, מורים וכו'), אין מניעה הלכתית מכך.
כל טוב
רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן