עבר למגורים זמניים בחו''ל

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 26/11/06 08:54 ה בכסלו התשסז

שאלה

אני ומשפחתי עוברים לחו"ל לשליחות למשך כשנתיים. מהם ההלכות הנוגעות למועדי ישראל (כמה ימים לחוג כל מועד - האם ע"פ היותי תושב הארץ או מתגורר בחו"ל)

בברכה,

מאור.

תשובה

בעזה"י

שלום,

אם ברור לכם שאתם חוזרים לארץ, בעוד שנתיים.
(ואולי הכרטיסים הם אפילו הלוך -חזור)

אזי אתם נחשבים תושבי ארץ ישראל ועל כן נוהגים בכל דיני החגים והמועדים לפי הלוח הארצישראלי- דהיינו יום 1.

אלא שיש לשים ל (במיוחד שאתם שליחים...) לחשש מראית עין משום שלא כל היהודים בחו"ל ידעו שאתם מחויבים ביום אחד בלבד ועל כן, דברים של חולין שנעשים ביום טוב השני של גלויות (שהוא יום רגיל מבחינתכם) יש לעשות בצנעה ולא בפרהסיה.

צאתכם לשלום ושובכם לשלום
אור
צוות ישיבת צפת