עבודה עם בע"ח טמאים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/09/14 17:40 כז באלול התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני במקצועי חוקרת בתחום הביולוגיה. קיבלתי הצעת עבודה במעבדת מחקר העוסקת בפיתוח תרופות ותוספים לתוצרי חקלאות ימית, כלומר דגים וביניהם גם מה שמכונה פירות ים למיניהם. במסגרת התפקיד אני אמורה לחקור תרופות מסוימות על פירות ים כשהמטרה בסוף היא למכור את המוצר הזה למקומות הגידול לצורך הגדלת התוצרת.

יש לציין שקהל היעד העיקרי של הפיתוח הוא בחו"ל, ובסופו של דבר המוצר אמור לשמש גם לשיפור החקלאות של דגים כשרים גם כמובן, והטכנולוגיה שאיתה נעבוד עשויה להיות בסיס לפיתוח תרופות גם לבני אדם, אך עיקר העבודה עצמה נעשית בשלב זה כאמור על הפירות ים עצמם, ואני לא בטוחה אם אין בכך בעיה.

אשמח לשמוע את דעת הרב בעניין.

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה כבדת משקל.
עמדתי היא שהגבול בין מחקר ובין מסחר וייצור שרצים האסורים על פי התורה לא נחצה בשאלה שלך. לאמור: מדובר עדיין במחקר, וכיוון שאין אנו יודעים לאן מחקר הולך, ולא זו בלבד, אלא שאפשר שהטכנולוגיה עצמה תיוצא לעולם כולו, שלא נתקדש באיסור מאכלות אסורות - העבודה שלך מותרת וחשובה.

כל טוב ושנה טובה