עבודה בשבת

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 13/02/12 00:11 כ בשבט התשעב

שאלה

שלום

שאלה עקרונית בנוגע לעבודה בשבת

האם מותר לעבוד בשבת , בתנאי שלא מחללים את השבת בל"ט אבות מלאכה?

נניח ויש לי הצעת עבודה שאני צריכה לעבוד פעם בחודש בשבת. רק בהשגחה? או צריכה לעבוד פעמיים בחודש בטיפול ילדים? או נניח במלצרות

לא משנה..השאלה העקרונית היא אם מותר לעבוד בשבת מבלי לחלל את השבת, והשכר נטמע במשכורת גלובלית

תודה על התשובה

מלי

תשובה

שלום.
אכן, מותר לעבוד בשבת כפי שאת שואלת, ולקבל שכר ב"הבלעה", כלומר: לא על שעות העבודה בשבת, אלא על סך כולל של שעות עבודה הכולל שעות עבודה בימי חול, יחד עם שכר על שעות עבודה בשבת.