עבודה בשבת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 24/05/07 12:40 ז בסיון התשסז

שאלה

בע"ה

שלום וברכה כבוד הרב!

אני עובד במשטרה,לאחרונה הועברתי תפקיד לשרת

במוקד 100 ת"א.במסגרת עבודתי במשמרות אני נאלץ לצערי הרב גם לעבוד בשבת. השאלה שלי האם במסגרת עבודתי במוקד 100 בשבת זה פיקוח נפש מאחר ומתקבלות שיחות של איומים, דקירות תקיפות ,קטטות, מעשי שוד גניבה וכו'.מפקדי אומרים שזה פיקוח נפש מה לדעתך? בכבוד רב!אמיר

תשובה

בע"ה
בהחלט זה מוגדר כפיקוח נפש כיון שכמו שכתבת, יש כל הזמן דברים שהם לפחות ספק נפשות, ויש צורך לטפל בהם מיידית.
עם זאת כדאי לך להתייעץ עם הרב של המשטרה ולקבל ממנו הנחיות מפורטות לגבי הנסיעה הלוך וחזור, ניהול יומן ועוד...