עבודה בהוסטל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/07/15 23:14 יט בתמוז התשעה

שאלה

שאלת רב לגבי המשך עבודה

שלום כבוד הרב

ברצוני להתייעץ איתך לגבי המשך מקום עבודה...

אני עובדת קרוב לשנתיים בהוסטל ( דיור מוגן )

עם אנשים עם בעלי צרכים מיוחדים...

בגדול אני מסופקת מהעבודה.

לאחרונה היו כמה תקריות עם אחת מאנשי הצוות.

חשוב לציין: אחת בלבד!!! אותה אחת הביעה התנצלות בתקווה שלא תחזור יותר על התקפי זעם כמו שהיו לה...

כרגע יש לי כמה הצעות עבודה בתחומים שונים לגמריי שכמובן אני משווה כל הצעה חדשה לעבודתי הנוכחית.

השאלה שלי היא: האם להשאר ולהחשיב זאת כהקרבה / כשליחות / כסוג של חסד כי זה באמת עבודה עם נתינה ונשמה. או האם כן להחליט לקום וללכת למרות הקושי מסביב. כי בעבודות אחרות מציעים לי משכורות יותר גבוהות ואפשרויות קידום רבות...

מה עלי לעשות?

כי לגבי השכר בעבודתי הנוכחית - אין אופציה להעלאה! כך המנהל אמר!

אשמח לתשובתך החשובה לי מאוד.

תודה מראש.

תשובה

שלום

אין חובה הלכתית להשאר בעבודה זו אם בעבודה אחרת השכר גבוה יותר, שהרי יש אחרות שיבצעו זאת.
ערכית ואישית עלייך לשקול זאת בעצמך לאור התחושות שלך על הפגיעה בך ועל הסיפוק שיש לך מעבודתך.
ספיגת עלבון היא מדריגה גבוהה בעבודת ד', אולם לא כל אחת מסוגלת לכך, ולא תמיד נכון להשאר במקום בו הדבר נשנה.

בהצלחה