סריגה בתשעת הימים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/07/02 13:24 ב באב התשסב

שאלה

בס"ד!!

לרב שלום!

ישנה הלכה שבתשעת הימים אסור ליצור משהו חדש,

האם סריגת כיפה כלולה בהלכה זו??

ואם כן, האם מותר להמשיך לסרוג כיפה שכבר קיימת ולהמשיך אותה? שהרי אני לא יוצרת משהו חדש לגמרי אלא רק ממשיכה אותו.

אודה לך אם תענה לי בהקדם

ותודה מראש

תשובה

ב"ה

סיון שלום.

אסור.
אני מעתיק לך את ההלכות הקשורות לזה.

אין תופרים - בתשעה הימים בגדים חדשים או מנעלים חדשים וכן אין סורגים או אורגים בגדים חדשים אפילו על ידי אומן גוי. \עיין שו"ע שם סע' ז. כה"ח שם ס"ק צו, צז. בא"ח דברים ט\.

מותר לתפור על ידי גוי לצורך גדול, כגון לנישואין שעתידים להיות מיד אחר תשעה באב. \כה"ח שם ס"ק קא\.

בית חרושת או פועל שקיבל בגד לתפירה קודם ראש חודש - מותר לתופרו עד שבוע שחל בו תשעה באב.
פועל שאין לו מה לאכול וקיבל את העבודה לפני כן - מותר גם בשבוע שחל בו . \עיין בא"ח דברים ט\.

מותר לתקן בגד משומש אפילו בשבוע שחל בו תשעה באב. \עיין כה"ח תקנא ס"ק צט שיש אוסרים\. ותיקון אומנות אסור. אולם לתפור כפתור - מותר בתשעת הימים.

נשים צריכות להכין כמה זוגות גרביים, שאם יקרעו לא תצטרכנה ללבוש גרבים חדשות אך אם נקרעו - מותרות ללבוש חדשות ואפילו בתשעה באב עצמו, משום צניעות.

בברכה,

עוזיאל