סריגה בחול המועד לצורך הנאה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/10/04 21:11 יט בתשרי התשסה

שאלה

אנחנו עכשיו בתקופת חול המועד ואני רוצה לסרוג כיפה לצורך הנאה (כתחביב ולא כצורך מסחרי) האם מותר לי?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אסור.עייני נא במסכת אבות ג יא וכן בסנהדרין צט עמוד א' וראי כמה הקפידו חכמים על כבוד המועד עד כדי כך שאסור לעשות מלאכה בחול המועד אלא אם מדובר לצורך המועד (בתנאי שלא יכל לעשות זאת קודם) או דבר האבד וכדומה.
סריגת כיפה זו מלאכה ולא סתם מלאכה אלא מלאכת אומן!!! וגם אם אדם נהנה תוך כדי עשיית המלאכה זה לא מתיר את עשייתה.
לדוגמא: לא יעלה על הדעת להתיר לבשל בשבת משום עונג שבת......

בברכה,

עוזיאל