סרטי אימה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/05/09 17:35 יח באייר התשסט

שאלה

האם יש בעייה הלכתית בצפייה בסרטי אימה או סרטים מפחידים?תודה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אין בעיה הלכתית בצפיה בסרטי אימה אם אינם אלימים או בעלי אופי שאינו צנוע.
אך ישנה בעיה חמורה יותר, והיא דרך הארץ שקודמת לתורה.
עליך לבדוק היטב האם צפיה בסרטים מפחידים אינה גורמת לך להתמקד במשך הזמן בדמיונות חסרי בסיס ובביטול הזמן בעיסוק בסגידה לדמיון.
באם אכן אתה מסוגל להיות ראלי וממוקד ולעבוד את השם במשך יומך, והסרטים הללו הם רק בשביל להנות מדי פעם, והם אינם בעלי אופי שאינו צנוע או אלים, ניתן לצפות בהם, ובלבד שבדקת שאכן אינם גוררים אותך להיות בעל אופי שלילי.
אם יש לך ספק (אני מעריך שלרוב הקוראים יש ספק כלפי עצמם), אני ממליץ להמנע.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן