סרטים צנועים בקולנוע

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/01/02 13:54 כה בטבת התשסב

שאלה

רציתי לשאול האם יש בעיה לראות סרטים צנועים בקולנוע משום "בית תועבות", או שעל זה אין איסור?

תשובה

ב"ה

יעל,

ברכת ה' עלייך

שאלתך בדבר הכניסה לקולנוע הינה שאלה רצינית שאינני יודע אם ניתן להכריע בה בצורה חד משמעית.
בית הקולנוע מצד עצמו איננו אסור. המשמעות, האינטרפטציה, השימוש הפסול שהאנושות עושה בו מעלה שאלה רצינית ביחס אליו. אבל, אינני חושב שיש לפסול את המקום מצד עצמו כמו שאינני חושב שאסור להיכנס לאיצטדיון כדורגל בשל העובדה שיש בו משחקים בשבת או בשל העובדה שהמילה איצטדיון מזכירה לנו עינייני עבודה זרה והתיוונות.
יחד עם זאת, אני חושב שהכניסה לקולנוע - צריכה להיות מלווה בזהירות רבה. גם למיקומו של בית הקולנוע ולסוג הציבור שמגיע אליו יש משמעות גדולה.
ובכלל, בימינו כשזמן קצר אחרי שהסרט יצא להקרינו ניתן להשיגו בקלטת וידאו או D.V.D אינני בטוח שכדאי להיכנס לקולנוע.
מ"מ איסור גורף אינני רואה כאן.

בברכה

שי