ספר מוסר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/12 11:43 כד באב התשעב

שאלה

בס"ד.

שלום לכבוד הרב.

קודם כל אני חדש פה באתר.

יש ספר מוסר בשם "נתיבות יושר" שאני מאוד אוהב לקרוא.

עכשיו לשאלה:

האם לקרוא את הספר(או כל ספר מוסר) זו מצווה ואני מקבל שכר.

או שזה רק לעזור להתחזק ולא מקבלים שכר על זה.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האמת היא שחישובי השכר לא ראויים למי שעובד את ד' מאהבה, הוא עושה את הטוב והראוי בלי חשבונות של רווח. הרמב"ם ניסח זאת בלשונו הנפלאה: "עושה האמת מפני שהיא אמת..."

אם בכל זאת באנו לעשות חישוב של שכר ועונש, עלינו לפתוח בדברים של חז"ל: "לפום צערא אגרא" = לפי הצער השכר. ככל שהדברים נעשים בגלל חשיבותם ולא מפני שיש לך הנאה אישית - כך השכר גדול יותר. לדוגמה - לא דומה מי ששותה ארבע כוסות יין בליל הסדר והוא מאוד אוהב יין למי ששותה ארבע כוסות למרות שהיין מאוד קשה לו.

אם אתה קורא ספר כדי להעביר את הזמן - ודאי אינך יכול לצפות לשכר רב על כך.
אבל אם אתה מקדיש זמנך לקריאת הספר מפני שהוא מחזק את התנהגותך ומידותיך הטובות - ודאי יש לך שכר על כך.