ספרים להתחלה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 23/04/07 22:53 ה באייר התשסז

שאלה

במסגרת השירות הלאומי אני משרתת בכפר נוער חילוני. יש לי חניכה בכיתה ט' שמעוניינת להתקרב לעולם הדת והיהדות. אילו ספרים עליי להמליץ לה לקרוא? על הספרים להיות בשפה פשוטה, ברורה, ומעניינת..

תשובה

שלום,
תלוי מאוד ברמת הנערה, באופיה ובכמות העזרה שהיא יכולה לקבל. ספרי הרב ישראל הס מומלצים בשביל התחלה. מעבר לכך ספרים בסיסיים ויחסית פשוטים - התנ"ך כמובן, כוזרי של ריה"ל, הקדמות הרמב"ם למשנה, דרך ה' של רמח"ל, אורות התשובה של הרב קוק (עם הערות הרב פילבר) ועוד ועוד.

בנוסף, יש פה באתר תשובות רבות לגבי ספרים ואני מציע לך לחפש עוד...

בהצלחה, צוות ישיבת הר עציון