ספרות(המשך)

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/11/02 08:28 כא בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלומות !!!

ראשית אני רוצה להודות לך על התשובה לשאלתי

שנית ברצוני להביא כמה ציטוטים מהפואמה שאינני יודע אם הם מתיישבים עם תשובתך ואודה לך אם תפסוק האם מותר לי ללמוד אותה

הציטוטים הם:

"סלחו לי, עלובי עולם אלוקיכם עני כמותכם"

"בואו וראו: ירדתי מנכסי" - את השורה הזאת כאילו הקב"ה אומר.

ונאמר על השכינה בשיר " היא תכבש בענן ראש ומעצר כאב וכלמה פורשת בושה"

הציטוטים הנה"ל דיי התנגשו לי כי אינני יודע האם יש בהם משום פגיעה בכבודו של ה' יתברך.

בתודה מקרב לב

תשובה

ב"ה

שלומות,

הציטוטים הללו, הגורמים לכאב גדול, לא משנים את תשובתי. הכל תלוי במורה. אפשר להפוך שיעור כזה לשיעור שממנו יצא הרבה כבוד שמיים! הטענות הללו נשמעות, שומעים אותם, קוראים עליהם. וכי אין ספרי שואה בהן מעלה הניצול משפטים שיש בהם ביטוי של כפירה כלפי רבש"ע?! האם בגלל זה אסור לקרוא את הספרים הללו? כשאדם אומר דברים קשים מתוך כאב, זה חלק מהבירור של שאלת הרע בעולם, ואין בכך כפירה אלא מנוף לבירור שאלות שאצל רבים מאתנו צפונות בעומק הלב.
עדיף לחשוף התלבטויות ולדון בשאלות אלה במקום "לבלוע אותן" ולהסתבך בשלב מאוחר יותר.

בברכה,

שי