ספרדי שאומר קדיש בנוסח אשכנז

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/01/05 23:49 יד בשבט התשסה

שאלה

לרב עוזיאל שלום וברכה!

אני מבקש לשאול האם יש משמעות1הלכה לנוסח של קדיש יתום . במילים אחרות האם יתום יכול להגיד קדיש על אביו/אמו בנוסח אשכנז כאשר אביו/אמו הם יוצאי עדות המזרח וכן להיפך האם יתום יכול להגיד קדיש על אביו/אמו בנוסח עדות המזרח כאשר אביו/אמו הם יוצאי עדות אשכנז

תשובה

ב"ה

שלום.

עדיף שהיתום יגיד לפי הנוסח שלו אם הוא ספרדי אז קדיש ספרדי ואם אשכנזי אז קדיש אשכנזי.
אבל אם זה לא מסתדר מכל סיבה שהיא ואפילו סיבה טכנית אז מותר מבחינה הלכתית שספרדי יקרא קדיש בנוסח אשכנזי או להיפך.
כלומר שהוא יאמר לפי מנהג בית הכנסת שהוא מנהג המקום .
ואם יש 2 אנשים שאומרים אחד ספרדי ואחד אשכנזי אז כיוון שהנוסח האשכנזי קצר יותר בסוף, כדאי שהוא ימתין כמה שניות ואז שניהם יסיימו יחד ב"עושה שלום ".ובא לציון גואל ושלום לישראל.

בברכה,

עוזיאל ליהו,

.