ספרדי בנסיעה של 72 דקות לגבי ברכת הגומל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 17:47 יא בתשרי התשסד

שאלה

לרב שלום

כיום בהרבה בתי-כנסת ספרדים (שאני הייתי) לא נוהגים לברך הגומל על נסיעה של 72 דקות מחוץ לעיר ואע"פ שזה מוכח מהשו"ע (הרב הזכירו באחד מהתשובות באתר) - ובדקתי כפי קוצר ידי וראיתי שיש להם על מה להסתמך כיוון שהיום מצב הדרך שונה ומצב כלי התחבורה שונה (ראה מ"ח לגרח"ד הלוי, הרב שלוש מובא בספר על ברכת הגומל, הרב ראצבי בשו"ת שלו (איני זוכר שמו)) ברצוני לדעת את דעת הרב תודה.

תשובה

בס"ד

לצערי מספר ההרוגים והפצועים השבועי עומד כמה עשרות - אני לא מבין למה זה לא מסוכן?

צריך לברך הגומל על כל נסיעה רצופה של 72 דקות.

שנה טובה