ספרדי במנין אשכנזי בסליחות בה''ב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/05/03 15:39 ב באייר התשסג

שאלה

שלום רב!

בשבוע הבא אי"ה, יאמרו בישיבה שלנו בתפילה, כמדי שנה בשנה, את הסליחות של בה"ב. וכמדי שנה בשנה, דבר נוסף יקרה, מיד עם ההכרזה של הגבאי: "סליחות", יקום חלק רב מן המתפללים הספרדים, ויצא החוצה. אני, באופן אישי, על אף היותי ספרדי, לא עושה זאת מכיוון שזה נראה לי מעשה בלתי ראוי, ואף מבזה. בשלמא, אם היו מקימים לכתחילה מנין ספרדי, אבל ככה לעזוב את ביהמ"ד, בקבוצה כ"כ גדולה?

רציתי לשאול את הרב אם אפשר לומר סליחות ביחד אם האשכנזים, ואם לא מה הפתרון. אני סמוך ובטוח שזו לא הדרך הנכונה והראויה להתנהג.

בברכה, יצחק.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אתה צריך לשאול שאלה זו את הרב ראש הישיבה.וככול אשר יגיד לך תעשה.

כדאי לך גם לשאול את הבחורים הבוגרים לפני שאתה שואל את ראש הישיבה כי מאוד יתכן שכבר מימים ימימה שאלו אותו מה לעשות והמציאות שאתה מתאר היטא על דעתו. בכל אופן אין שום איסור לספרדי להגיד את סליחות בה"ב ולהוסיף תחנונים על תחינתו.
עיין נא בשו"ע או"ח סימן תקסו' סעיף ב' שרבי יוסף קארו הביא את מנהג האשכנזים וקבעו בשו"ע.

בברכה,

עוזיאל