ספירת העומר אחרי בר מצוה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 10/05/08 21:48 ה באייר התשסח

שאלה

ראיתא בשאלות קודמות שילד שחגג בר מצוה וספר כל הימים לפני כן יכול וצריך להמשיך לספור בברכה. השאלה היא האם הוא גם יכול להוציא אחרים (למשל, כשהוא עובר לפני התיבה)? הייתי מעונין לדעת גם את הצדדים השונים ונימוקיהם.

תודה רבה

תשובה

בסד
שלום רב לאוהבי תורתיך

סוגיה קשה זו דיברו בה רבות רבני זמננו.
בענין קטן שהיגדיל בספירת העומר.
צדדי הספק.
כתוב בתורה "תמימות תהינה.."יש שלמדו כי תמימות מתיחס גם "[לאותה רמת חיוב"]למשל הקטן חיב רק מחכמים במצוות ,לאחר שהיגדיל פתאום הוא חיב [מהתורה]במצוות.לכן אין רמת החיוב תואמת למה שהיה בתחילה.

לכן פסק הרב עובדיה שליטא כי ימשיך לספור [בלי ברכה ]אף על פי שבירך בתחלת הספיר.
לעומתו פסק מורנו הרב אליהו שליטא כי "ימשיך לספור [בברכה].כיוון שאין זה חינוכי לעצור את הילד וליאשו כבר בתחילת דרכו במצוות.כרי סוף סוף הוא [ספר ויש לו "תמימות".

בענין להוציא אחרים יגיד הרב עובדיה שליטא כי איננו יכול להוציא אחרים כי הוא בעצמו סופר ללא ברכה והרב אליהו למשל יגיד כי רמת החיוב זהה לזו של האחרים שאותם הוא יוציא.
בברכה