סעודת פורים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 24/02/11 12:51 כ באדר א'

שאלה

שלום!

האם סעודת פורים ח י י ב ת להיות סעודה בשרית?

או שאפשר לעשות גם סעודה חלבית?

תודה.

תשובה

שלום
נאמר "לַעֲשׂוֹת אוֹתָם יְמֵי מִשְׁתֶּה וְשִׂמְחָה" ולכן [צריך להכין לסעודה בשר בהמה], שכך מקובל אצל רוב האנשים שאכילת בשר משמחת. ומי שקשה לו לאכול בשר בהמה, ישתדל לאכול בשר עוף, שגם באכילתו יש שמחה. [ואם גם עוף אין לו או שאינו חביב עליו, יכין לסעודה מאכלים טעימים אחרים וישמח בהם יחד עם שתיית היין.] וצריך לקבוע את הסעודה על הלחם, מפני שלדעת כמה מגדולי הפוסקים, בלא לחם אין הסעודה נחשבת לסעודה חשובה.(שו"ע או"ח,רצו).

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=395