סעודת פורים בערב שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/03/08 10:00 יב באדר ב'

שאלה

בהמשך לתשובה בקשר לסעודת פררים בערב שבת סמוך לשבת.

האם אומרים תפילות קבלת שבת אחר הסעודה לפני ערבית?

האם ניתן להתפלל קבלת שבת באמצה הסעודה - חינוך ילדידם להדגיש להם קבלת שבת והמשך הסעודה היא של שבת

האם צריכים לנטול ידים לפני הפת לאחר כניסת השבת? ואם כן האם יש לברך.

לפי הבנתי נטילת ידים לפני הפת הוא בגלל טומאה - ידים עסקניות. האם בזמן הסעודה יש"חשש" לטמאת הידים מחדש?

תודה יצחק הרטמן

תשובה

שלום וברכה

א. יש כל מיני דרכים. אפשר בשבת זו לא לומר כלל קבלת שבת אלא לקבל את השבת על ידי עשיית קידוש* אפשר ללכת לקבלת שבת ולאחר מכן לחזור לסעודה ולאחר מכן ערבית* אפשר כרגיל. שמעתי מרבנים אפשרויות שונות.
ב. כן. כך עושים הרבה.
ג. לא. ממשיכים את הסעודה.
ד. אם יש חשש כזה נוטלים שוב, אך לא מברכים.

כל טוב ופורים שמח