סעודת פורים ביום שישי , מניין נשים לקריאת מגילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/03/05 22:43 ט באדר ב'

שאלה

שלום רב,

ראיתי שמובאת דעה שלגבי סעודת פורים ביום שישי יש עניין של 'העוסק במצוה פטור מן המצוה' ולכן ניתן להמשיך סעודת פורים עד קרוב לשבת.

האם יש על מי לסמוך בדעה זו?

בנוסף, האם יש בעיה עקרונית עם מנין נשים לקריאת מגילה? ראיתי שהרב אבינר מתנגד לכך באופן נחרץ, האם יש דעות נוספות בנושא זה?

תשובה

ב"ה

שלומות,

מי שנוהג לא לחבר את סעודת הפורים עם סעודת השבת, שזו היא דעת מיעוט שיש לה על מי לסמוך, צריך לסיים את סעודת הפורים סמוך לחצות היום.

בנוגע לקריאת מגילה לנשים הרי שיש מי שהתיר וכך פשט המשנ"ב שנשים יכולות להוציא נשים.
ולא נראה לי שיש להתנגד לך באופן גורף הכל תלוי במנין ובמניעים שלו.

בברכה,

שי