סעודת הודיה או ברכת הגומל

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 15/06/04 13:44 כו בסיון התשסד

שאלה

שלום לרב!

אני אחרי ניתוח סתימת נקב בקיבה.שכבתי 10 ימים בבית החולים "מאיר" בכפר-סבא ועכשיו אני אצל הורי בחולון.

יש לי שתי שאלות:

א.האם עלי לברך "ברכת הגומל" במקום שבו אני נמצאת כרגע או בבית-הכנסת שבעירי (הוד-השרון)?

ב.האם בנוסף ל"ברכת הגומל" עלי לערוך גם סעודת הודיה ומתי? (שנה אחרי או למשל בט"ו באב).

תודה רבה!

תשובה

שלום רב
חולה הוא אחד מהארבעה שצריכים להודות ולכן אתה צריך לברך בררכת הגומל.יש לברך עד שלשה ימים לאחר שנתרפאת כליל.
אין חיוב לערוך סעודת הודיה ומ"מ כל המרבה להודות הרי זה משובח.