סעודת אמנים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/04/08 21:46 כט באדר ב'

שאלה

בע"ה

רציתי לשאול לגבי 'סעודת אמנים', יש נשים בשולחן עם מאכלים וכל אחת מברכת בקול וכולן עונות אמן וכך הלאה לברכה הבאה. מי שצריכה זיווג מביאה יין וכדומה.

יש כאלה שאומרים שזה ממש מסוגל לישועות וטוב.

מצד שני הבנתי שיש רבנים שמתנגדים לזה ואומרים שאין לעשות ממצווה סגולה וציינו רמב"ם הלכות ע"ז פרק יא או יב. לא הבנתי מה העניין , אשמח אם הרב יכתוב את דעתו בפירוט.

2. וגם לגבי הפרשת חלה. מתחלקות 40 נשים ומפרישות חלה כל אחת בביתה ומתפללות בזמן זה על החולים לישועה כי אומרים שזה עת רצון ומסוגל לישועות. וגם בזה שמעתי שאין לעשות ממצווה סגולה ותפילה לחוד ומצווה לחוד.

הנושאים הללו מבלבלים אותי. יש כאלה שממש בעד זה ורבנים אחרים אומרים אסור באיסור מוחלט.

מה דעת הרב?

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שאת שואלת את האדם הנכון.
אני מתנגד מאוד - לסגולות בכלל, ולעשיית מצוות לצורך סגולות בפרט. לא כך בונים חיים של קדושה ויראת שמיים, ולא כך עובדים על הדבר החשוב ביותר, והוא הבחירה החופשית הטובה. הסגולה הטובה ביותר היא לעשות מעשי חסד וצדקה, ולבחור בטוב, ולא לבנות חיים על אמירות שונות וכדו'. לכל זה יש לצרף תפילה ראויה, ולא סגולית.
הדבר נכון גם לגבי הפרשת חלה. הדבר מסיט את המחשבות האמוניות מהמקום הנכון והראוי, והוא עשיית מצוות וחיזוק בעבודת ד', לניסיון "להפעיל" את הקב"ה בצורה של סגולות אלה ואחרות.
על כן, אני מציע להתרחק מאוד מכיוון זה, ולבנות את יראת השמיים על הדברים שאכן יש לבנות יראת שמיים עליהם.

כל טוב